kameralı haplarÖzellikle sindirim sistemindeki rahatsızlıkları belirlemek için endoskopi ya da kolonoskopi yerine bundan sonra kameralı haplar kullanılacak.  Ard arda fotoğraf çekebilen bu 3 cm uzunluğundaki kameralı haplar Türkiye’de kullanılmaya başlandı.

İncebağırsak, kalınbağırsak ve üst sindirim sistemi için 3 farklı kapsül bulunuyor. Mide ve oniki-parmakbağırsağı için bir kameralı kapsül yutuluyor. 5 metrelik incebağırsağın tamamını görüntüleyebilmek için de yine aynı kapsülden yutuluyor. Bu kapsülün 8 saat pil ömrü bulunuyor. Bu sayede tek kamerası olan bu kapsül incebağırsağın içinde rahatlıkla fotoğraflar çekebiliyor. İki tane kamerası bulunan Kalınbağırsak için olan kapsüller ise yutulduktan 3 dakika sonra kendini kapatıyor. 1 saat 45 dakika sonra incebağırsağın sonlarına geldiğinde yeniden açılıyor. Hasta kapsülü yuttuktan sonra beline riseptör adında bir cihaz takılıyor. Bu sayede kapsüldeki bilgiler burada depolanıyor ve daha sonra bilgisayara aktarılıyor. Ard arda çekilmiş bütün fotoğrafları inceleyen uzmanlar teşhisi koyabiliyorlar.

4 Eki 2009 |

Google'da ara: Kameralı haplarla tedavi dönemi başladı

Etiketler: , , , ,

Facebook'ta paylaş

Bir yorum yazabilir, sitenizden takip edebilir ya da RSS kaynağı ile yeni içerikleri takip edebilirsiniz.

Bu habere yorum yaz, çekinme döktür...

Lütfen aşağıdaki bilgileri eksiksiz doldurarak yorum gönderin...

Bu etiketleri kullanabilirsiniz:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>